van klacht

naar oorzaak

Voor wie

Voor iedereen die (langdurige) klachten heeft op psychisch-emotioneel gebied.

Coaching bij

Alle vormen van verlies- en rouwproblematiek: overlijden, echtscheiding, verlies van gezondheid, werk etc. Relatieproblematiek, burn-out, traumatische (jeugd) ervaringen.
Emotioneel gerelateerde klachten: hoofdpijn, maag- darmklachten, constipatie, slapeloosheid, depressie, angsten, onzekerheid en gebrek aan zelfvertrouwen.

Oorzaak

Om een goede begeleiding te kunnen geven is het belangrijk om samen te kijken wat de oorzaak van jouw emotionele onbalans is.

Mijn manier van werken

De manier waarop ik werk heeft zijn oorsprong in de Traditionele Chinese Geneeskunde en mijn jarenlange ervaring met coaching.

De Traditionele Chinese Geneeskunde, die al meer dan 4000 jaar bestaat, gaat er vanuit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De geest beïnvloedt het lichaam en omgekeerd. Als deze twee in balans zijn, zijn we gezond.

In tegenstelling tot de reguliere geneeskunde gaat de TCG ervan uit dat alle aspecten van ons leven waaronder, leefstijl, voeding, klimaat, een te veel en langdurig bestaan van emoties en een langdurig bestaan van een verkeerde lichaamshouding, invloed hebben op ons lichaam en onze geest. De natuur heeft hier een belangrijke rol in.

Middels gesprekken, c.q. coaching kunnen wij bij de oorzaak van je klachten komen. Afhankelijk van je voorkeur en situatie kunnen coaching, leefstijl en/of voedingsadvies onderdeel zijn van jouw behandelplan.

Verlies- en rouwbegeleiding

Verlies van een dierbare door overlijden of scheiding, het verlies van gezondheid, werk of zingeving zijn allemaal aspecten van rouw ten gevolge van verlies. Ieder mens rouwt op zijn eigen manier en er is geen tijdsspanne voor aan te geven. Dit zorgt soms voor onbegrip bij familie en vrienden.

Soms heb je iemand buiten je familie of vriendenkring nodig om het verlies te kunnen verwerken. Mocht je hier behoefte aan hebben dan kun je een afspraak met mij maken. Middels mijn ervaring weet ik dat praten echt helpt!

Ook bij een ingrijpende beslissing, zoals euthanasie van een naaste is het voor alle betrokkenen van belang om hier goed mee om te kunnen gaan. Dit kan middels een familiesessie en/of een individuele sessie.

Niet lekker in je vel zitten

Iedereen krijgt in zijn leven, in meer of mindere mate, te maken met hele nare, soms traumatische ervaringen. Deze ervaringen bepalen vaak hoe je in je verdere leven omgaat met verbinden, relaties, werk en zijn van invloed op je (zelf) vertrouwen en je gevoel van eigenwaarde. Ook hier is het belangrijk dat de oorzaak van de moeilijkheden die je in je dagelijkse leven ondervindt, helder wordt. Dit kan middels gesprekken en coaching. Hierdoor ben je in staat om bewust veranderingen aan te brengen in je leven, waardoor je steeds dichter bij jezelf komt. Wie je echt in de kern bent.

Omdat het belangrijk is dat je je bij mij op je gemak voelt, maak ik altijd een afspraak voor een gratis, vrijblijvend intakegesprek van ongeveer 15 minuten. In dit gesprek kun jij aangeven waarvoor je komt en leg ik mijn manier van werken uit. Als het je wat lijkt kunnen wij aansluitend het eerste consult doen.

Referenties

Over Lies Bot

Mijn naam is Lies Bot-Pater, geboren en opgegroeid in Haarlem, getrouwd en heb drie prachtige kinderen. Ik ben sinds 1983 woonachtig in het oosten van het land en heb altijd gewerkt in de gezondheidszorg. Naast de gezondheidszorg ben ik geïnteresseerd in kunst en kunstzinnige vorming. Vilten is mijn andere passie www.bezieldvilt.nl (website in wording). Bewustwording is mijn levensfilosofie en de natuur is voor mij een onuitputtelijke bron van energie en inspiratie.

Ik heb ruim 35 jaar (para)medische ervaring opgedaan in mijn eigen praktijk. Bij diverse ziekenhuizen c.q. specialisten en in een huisartsenpraktijk ben ik werkzaam geweest als doktersassistente en als assistente op de operatiekamer.

Overzicht opleidingen

 • Doktersassistente
 • Apothekers assistente
 • Basis vakopleiding Traditionele Chinese geneeskunde
 • 1 jarige opleiding tot Tuina masseur
 • Certificaat basisjaar Medische Qigong
 • Certificaat basisjaar Westerse kruidenopleiding volgens TCM
 • Diploma HBO kruidengeneeskunde
 • Certificaat Cupping
 • Diploma BuQi therapeut bij het BuQi Instituut
 • Westerse medische basiskennis aan de HGU
 • Verlies en rouwbegeleiding aan de HGU
 • Westerse medische basiskennis CPION
FEMKE

Tarieven

Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Gratis

Intake

€ 60,-

Consult

€ 25,-

Telefonisch consult van 30 minuten